SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

Jakten på den hattbeprydda ynglingen

Kolla på den unge mannen här ovanför. Honom har jag letat efter i flera veckor. Första gången jag såg killen var under en lunchpromenad och direkt kände jag att jag ville fånga honom på bild. Men tillfället slank mig retfullt nog ur händerna och sedan dess har jag hållit utkik efter denna hattbeprydda yngling. 

Så, när jag skulle med tåget i fredags stod han plötsligt där på perrongen och rökte. I samma ögonblick som jag fick syn på honom hivade jag upp kameran och började fota. Men precis som om någon högre makt ville sätta käppar i hjulen hann jag inte ta mer än fyra hastiga exponeringar innan tågdörrarna började stängas och både han och jag fick rusa ombord. 

Det var lite synd för jag hade gärna tagit fler bilder och jobbat vidare på det här med gatuporträtt. Något jag känner att jag vill utveckla och bli bättre på. Fast det kommer alldeles säkert fler chanser. För övrigt har jag faktiskt använd min Canon 5D Mk II den här gången och sedan fuskat till bilden i Silver Efex Pro. Det blir riktigt bra, men jag föredrar utan tvekan svartvit film. 

Inlagt 2012-12-10 22:31 | Läst 7534 ggr. | Permalink
Tacksamt att du spanat vidare efter honom för bilden är ju fantastisk!
Fusk eller inte, tycker du fått till det riktigt bra i Silver Efex. Hade inte mitt fotograferande stått stilla hade jag nog skaffat det där programmet jag med, verkar uppskattat av många.
Sitter i valet o kvalet om jag ska sälja allt mitt analoga eller inte. Har blivit för bekväm av mig, men jag har ett lass med rullar jag måste framkalla innan jag kan sälja av det och inte ens dem orkar jag framkalla, haha.
Har ju tonvis med film, kemikalier o grejer som bara ligger o väntar, suck. Kanske får en nytändning framåt våren, får väl vänta och se...
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 12:00
Tack för det Tord!

Ja, det analoga kan kännas jobbigt. Personligen tror jag mycket på att hitta det rätta syftet med sitt analoga fotograferandet och en bra metod. Det har i alla fall hjälpt mig att hålla det igång och tycka det är kul.
En bra bild. Gatuporträtt är intressant och roligt. Hur det kom till och med vilka verktyg, är sekundärt. Ibland har man problem med sig själv och använder något annat än vad man föredrar. Gissar på att digitala verktyg är smidigare och mer snabbarbetat. Ibland gillar man att göra det svårare än vad det behöver vara, för känslan och hantverkets skull.
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 11:58
Tack för kommentaren Rei!
Härlig bild! Han har en "look" man gärna vill fotografera! Ibland möter man människor som man känner direkt att man vill plåta, det gäller bara att ta modet till sig.
Ha det gott!
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 11:58
Tack för din kommentar Heléne!
Trevlig bild med lite klassiskt stuk
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 11:57
Kul att du tycker det Thomas!
Mycket bra fångat med känsla!
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 11:57
Tack Mikael!
Kalasskön kille och go bild.

Hans bror?: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpiclarge/3713/1335258.htm?_target=_blank
Min bild är analog på riktigt, pilutta dig!
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 11:57
Fan ta dig Magnus ;-)
Jätteskön bild, Joakim! Och skön kille. Gillar hans nöjda, men fundersamma min ;)

Det svartvita ser bra ut, trots att det är digitalt. Men jag måste erkänna att jag reagerade direkt på de utfrätta högdagrarna i bakgrunden t h i bild. Tänkte, att det är inte likt Joakim, som kör Tri-x, att det ser ut så här. Men som sagt, det ser ändå rätt så bra ut. Godkänt ;)
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 12:02
Tack Johan :-)

Jag kanske slarvade lite när jag konverterade bilden till svartvitt. Jag är inte så van vid Silver Efex Pro. Ska skärpa mig till nästa gång ;-)
Riktigt bra komponerad. Hade inte gjort det bättre själv... faktiskt ;)

Jag gillar verkligen hur perrongen fortsätter upp till höger i bild och att det är en suddig person där. Najs!
Svar från Joakim K E Johansson 2012-12-11 22:01
Tack för det Dawid :-)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista