SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

Nysoppad film med bilder från julstreetan

Idag har jag blaskat en rulle film i badrummet. Det är några månader sedan sist och jag kände mig nästan lite ringrostig, men jag klarade mig utmärkt. Inga fatala missöden inträffade och i den här bloggposten kan ni se några av bilderna.

Sedan slutet av september har mitt gatuplåtande i praktiken legat nere. Dels var jag lite blasé på hela saken efter att ha fotat ganska intensivt sedan början av året, och så uppmuntrade ju inte den annalkande vintern verksamheten direkt.

Men – den senaste tiden har faktiskt ett visst sug uppstått och jag bestämde mig därför att ladda Canonsjuan med en rulle T-MAX 400. Jag tänkte att det trots allt kunde vara lite kul med ett gäng gatufotobilder tagna under vinterhalvåret också.   

Det kändes förvånansvärt bra och faktum är att jag nog ska försöka hinna med en eller ett par rullar till nu under jul- och nyårshelgerna. Så länge vädret är så här bra funkar det faktiskt att gatufota även om dagarna just nu är som kortast och därmed ganska skumma. Men en 250-dels sekund och bländare 4 är helt okej. 

Detta kommer för övrigt att bli sista blogginlägget innan jul så jag passar på att önska er en riktigt trevlig helg! Själv ska jag ladda upp med de sista nödvändiga grejerna under morgondagen. Förutom mat i stora lass så blir det några julöl, glögg såklart, något sött vin som passar till risgrynsgröten och kanske kostar jag rent av på mig en flaska konjak som jag tänker ha till kaffet. Och kaffe dricker jag ofta.  

GOD JUL!


Inlagt 2011-12-22 19:41 | Läst 6770 ggr. | Permalink
God Jul och det låter som helgen blir en gottehelg.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-12-25 15:35
Tack Pia-kristina! :-)
God Jul! Och att du vågar ta gatufoton, efter de bloggposter där du diskuterat ämnet :-D
Svar från Joakim K E Johansson 2011-12-25 15:39
He he he! :-)

Man måste våga ha åsikter, bara man samtidigt har självinsikt. Vi har alla "utvecklingspotential"! ;-)
Det är lusten som skall styra all konstnärlig verksamhet,
annars blir det inget bra!
Ha en God Jul!
Önskar Bengan
Svar från Joakim K E Johansson 2011-12-25 15:40
Visst är det så Bengt. Och tack detsamma! :-)
Tomtebilden är ju himla bra. Varför just Tmax?
Svar från Joakim K E Johansson 2011-12-26 00:25
För att den är bäst! :-)
Benganbus 2011-12-26 08:33
Vad gäller T-Max, alla blir saliga på sin fason! :)
Och det är nog bra för den konstnärliga personliga verksamheten! ;)
God fortsättning!
/B
För det första får du inte tala om vinter. I dina trakter blir det väl max lite blask? För det andra, kolla in Bressons vinterbilder från Ryssland, fina grejer, eller kolla in Marc Riboud, eller varför inte kolla in Lennart Nilssons resa med barnmorskan i fjällen. Du ska inte frysa och se det som omöjligt att plåta då det isar på,,, i värsta fall får du passera sthlm så kanske du kan få en av mina många tjocka, ytterst varma vinterjackor,,,,ha det gott

m
Svar från Joakim K E Johansson 2011-12-26 23:35
Jag kommer gärna upp till Stockholm och lånar din jacka. Sedan ska jag gå omkring på gatorna och säga: Hej, jag heter Micke Berg! ;-)
Joakim, om du tror att det ska underlätta,,,hahahah,,,den var bra,,,skitkul,,,du kommer att få ett helvete, men en jacka kan du få låna,,,
Svar från Joakim K E Johansson 2011-12-27 21:43
Man vet aldrig vad som kan hända. Det kanske funkar! :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista