SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

Jag testar att vara kvinnlig fotobloggare # 2

Den här helgen har jag testat livet som kvinnlig fotobloggare. Igår la jag ut första inlägget och här kommer det andra. Det har varit en spännande helg men nu är den snart slut och jag kommer att återgå till mitt vanliga trista jag.

Men det finns en annan sak som jag också har funderat på. Nämligen hur det är att vara en sådan där typiskt manlig fotograf av den äldre generationen. Ni vet en sån som var med när det begav sig och som liksom vet vad det skitiga livet innebär.

Hmmmm…jag får återkomma i ämnet…. 

Inlagt 2011-11-13 20:34 | Läst 9988 ggr. | Permalink
Fattar fortfarande nada, behöver nog se del 3 också! Om du försökt efterlikna en viss speciell kvinnlig fotobloggare (vissa bilder känns som jag sett hos xx) så hade jag kanske fattat.
Nu är jag nyfiken på vad du kom fram till egentligen? Hur var det nu för dig? Vad var annorlunda?
//Ewa
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 21:16
Tyvärr Ewa. Projektet är avslutat. Det jag kom fram till är bilderna som du kan se här och i förra inlägget.
Sjukt bra, men det är nästan parodi.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 23:34
Tycker du! :-)
Noterar att den kvinnliga bloggaren gömmer sig allt vad hon kan, t.o.m. under soffan! Vad har Freud att säga om detta! Har annars noterat att det är manliga bloggare som tenderar att försöka gömma sig bakom oigenkännbara profilbilder. Fast du tillhör ju inte dem.

Min fråga i det tidigare inlägget har inte fått något svar ännu; citat från dig: "Tack för inspirationen alla kvinnliga fotobloggare där ute… "
- Vill ju så gärna veta hur just jag har bidragit till inspirationen för du skriver ju "ALLA"...!!! Och jag är EN av alla... :-)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 23:39
Jag erkänner Rauni - jag har inte blivit inspirerad av just dig personligen. Så du kan vara lugn! :-)

Jag borde ha skrivit: "tack ni kvinnliga fotobloggare som har inspirerat mig". :-)
RHelena 2011-11-14 21:43
Lugn?! J...t synd skulle jag vilja säga!
Dina bilder är som en saga av silver.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-13 23:33
Njae...jag skulle vilja påstå att det är mycket mer än bara en saga av silver.
Kul och nästan lite småelakt ;)

Men det du missat är att fixa till lite blekare färgskala.Det är lite för mycket svärta. Och på utomhusbilderna ska du ha lite flare och olika färgtoner. Rena naturliga färger går bort utomhus och inonhus ska det vara blekt. Gör om – gör rätt! ;)
avslutad130917 2011-11-14 10:24
Ja när du säger det Magnus, men det är väll aldrig fel att var nyskapande. :-)

alf
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-14 11:26
Det är ett medvetet val Magnus. Detta är ju min tolkning av ämnet och det måste skilja sig lite från originalen. :-)
Det är lite intressant hur mycket en duktig fotograf kan imitera någon annans manér. Jag har hört vissa kända fotografer som skrutit om att de kan plåta i vilken still som helst. Och visst kan de det, men det jag sett har inte upplevts helt äkta.

Då är vi inne på de där detaljerna som sätter avger ett signum. Och känslan i en bild. Du skulle nog kunna slipa av övertydligheten i dessa bilder och komma ännu närmare fotografer som Silversaga, men kommer det ändå skilja något i bildernas känslobotten om du får du dem mer lika?

Jag tror att en duktigt fotograf har subtila detaljer i sitt skapande som är svåra att kopiera. Andra fotografer har inte samma botten och kan lät imiteras.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-14 11:34
Jag håller med. Man kan komma nära men det lär aldrig bli lika genuint och finslipat. Det är som en imitatör som härmar andra människors röster. Även om likheterna ibland kan vara slående finns ändå tydliga skillnader. Och det har nog med personligheten att göra - den kan man aldrig härma fullt ut.

För övrigt är Silversaga (som jag personligen tycker är grymt duktig) långt ifrån den enda inspirationskällan till bilderna. Jag har tittat på många bloggerskor. Både svenska och utländska.
Hej!
Ditt inlägg gav i alla fall väldigt starka vibbar till Silversaga...Det går ju inte att frångå likheten med vissa av dina bilder till några av hennes, eller hur?
// Lena
Svar från Joakim K E Johansson 2011-11-14 23:12
Jag har tittat på flera kvinnliga fotografer och många tar den här sortens bilder. Inte bara Silversaga. Men visst har jag blivit inspirerad av henne också, som jag skrev ovan.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista