SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

Vad ska jag göra med de här bilderna då?

Ni som spanar in min blogg emellanåt känner förmodligen igen bilderna i det här inlägget. Jag brukar ju slänga upp alster av det här slaget ibland. Bilder som jag knäpper lite nu och då medan jag egentligen plåtar annat – oftast gatufoton.

De uppstår alltså inte ur ett medvetet sökande utan när jag spontant ser något som jag inte kan låta bli att avbilda. Inte sällan undrar jag efteråt varför jag tryckte på avtryckaren över huvud taget. Samtidigt gillar jag bilderna på något vis. Det finns något där som representerar mitt sätt att se.

Jag har nog alltid omedvetet dragits till de här motiven som jag själv inte riktigt förstår. Inte minst har de blivit ganska många sedan jag sparkade igång mitt gatufotoprojekt i början av året. Faktiskt så många att jag nu börjar undra vad jag ska göra med alla dessa uddabilder.

Håller de för en egen bok framöver, eller en utställning? Jag har i alla fall funderat ut ett slags arbetsnamn bara för att ha något att förhålla mig till. Det är: mellan staden och människorna. Möjligen är detta helt enkelt en idé att utveckla och jobba vidare med i vinter.

På tal om utveckling. När man pratar om innovation inom näringslivet så talar man ibland om följande: Bestäm dig för vad du vill åstadkomma. Våga prova nya saker. Genomför de tre bästa idéerna. Ifrågasätt etablerade sanningar. 

Frågan är – går ett sådant tänk att översätta till fotografin? Jag tror det. Vad tror du?

Inlagt 2011-10-17 01:15 | Läst 1740 ggr. | Permalink
Ett ord "Ödsligt"
Svar från Joakim K E Johansson 2011-10-17 19:37
Undrar vad det säger om mig som människa? :-)
Flera riktigt bra bilder, men de har nog inte lika bred publik som en gatufotobok om Karlskrona.

det sägs i dokumentären om Annie Leibovitz att bra fotografer inte kan låta bli att fotografera. Så kan det ju vara för dig :) Jag tror att många fotografer med åren hittar en eller flera linjer bland de bilder som "bara blir till". Med tiden blir materialet tillräckligt stort, bra och intressant för att stå på egna ben.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-10-17 19:42
Jag väljer att tro på det du hörde i dokumentären om Annie Leibovitz Magnus! ;-)

Visst har du rätt, målgruppen är väldigt smal för den här sortens bilder. Så jag får se hur jag gör. Kanske är det allra bästa att bara låta det fortsätta vara vad det är.
froderberg 2011-10-17 20:33
Det är lite Smoliansky över bilderna. Och han når ju en publik även om han ställer ut små 6x9-kontaktkopior.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista