SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

Min Parisbok har kommit - Blurb levererar

Det gick mycket snabbare än vad jag trodde att få fotoboken från Blurb. Jag beställde den förra tisdagen och idag levererades den med budbil och allting. Åtta dagar tog det alltså att få boken tryckt och skeppad från amerikat.  

Jag har aldrig gjort en fotobok tidigare och har därför varit lite lagom förväntansfull. Och jag måste säga att boken blev mycket, mycket bra i mina ögon. Bilderna blev väldigt snygga helt enkelt och det vara bara några ytterst små detaljer som inte var 100 procent.

Faktum är att jag blev lite taggad av detta och jag ska nog försöka göra fler fotoböcker framöver. Dels är det väldigt kul att se sina bilder i tryck och inte bara på dataskärmen, sedan är det ju faktiskt så att det inte är helt fel att ha sina bilder på papper som en rent fysisk backup.

En reflektion som man alltid gör i sådana här sammanhang är också hur förlåtande printar och tryckta bilder är. Därför borde kanske dom som har som hobby att fingranska sina bilder på dataskärmen i 500 procents förstoring, för att sedan hamna i slutsatsen att deras nya kamera är värdelös, testa att göra en fotobok. Det hade nog varit nyttigt.   
 

Slutligen. Inte bara är samtliga bilder i boken tagna med Fujifilm X100, filmen ovan är dessutom gjord med kameran. Inte dåligt, eller hur! ;-)

Inlagt 2011-06-22 19:55 | Läst 12491 ggr. | Permalink
Bilder kommer alltid att vara bäst på papper! Fin bok och fina bilder!
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-23 21:49
Tack Thomas, kul att du gillar bilderna.
Grattis får man väl säga! Roligt att du blev nöjd.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-23 21:49
Tackar för det Jan-Olof!
Hej Nils, det där är ett evigt problem,,,kan du inte skippa passerpatouterna o lägga bilderna direkt i ram så kostar varje utställningsbild ca 300 kr,,,i A3. Det blir 33 bilder för 10 000 kr. Det blir ungefär samma pris för Blurbböckerna/ styck, om du gör ca 30 sidor. Jag har gjort en bok på 308 sidor och den kostar i ett format om påminner om A4, 700 kr styck att köpa. Enklast är att gå in på Blurb o kolla priserna efter format och upplaga.
En bra blandning av bilder.
Jag beställde min bok med standardpapper vilket jag ångrar. Det var alldeles för tunt och bilderna tappade mycket på det... Nu vet jag bättre till nästa gång.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-23 21:53
Tackar Lena. jag hade lite tur när jag googlade runt. Hittade rekommendationer från andra som gjort fotoböcker på Blurb och alla sa att man skulle välja det finare pappret.
Grattis! Boken ser ju bra ut. :-)
Har också funderat på fotobok men eftersom jag inte ens har fått ut mina bilder på papper, förutom en gång till en utställning, så startar jag lite försiktigt med 10x15-kopior. ;-)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-23 21:54
Jag rekommenderar som sagt att göra en fotobok. Det är riktigt kul att se sina bilder på det här sättet.
Fotoböcker "is the shit", pardon my french...
Såg bra ut det där, både bilder och bok. Själv gör jag också sedan en tid böcker.
Har en tradition att göra det varje år efter mina resor. Ett exemplar behåller jag själv
och ett antal andra ger jag bort i present. Nyligen fått barn så det blev mindre resa
men inte förre bilder, så de hamnar också i böcker.

Att se och hålla i en bok av någorlunda kvalité får i alla fall mig alltid att räta på ryggen
i andakt och få lite vördnadskänsla.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-06-23 21:55
Jag håller med om allt du skriver Tony! :-)

Personligen tänker jag som sagt göra fler fotoböcker framöver. Jag kan också tänka mig att fotograferandet får mer riktning när man i förväg har tänkt sig att göra en bok av sina bilder.
Nils, fraktkostnaden brukar bli samma per bok vare sig du gör en eller tio böcker,,så testa hela vägen fram tills du ska beltala,,,då ser du ju exakt vad det kostar,,,
ha det gott, dina bilder blir bra på blurb, lustre är bra papper, personligen tycker jag standard är bra också.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista