SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

Är det dags för mig också att bli en Leicagubbe?

Livet består av skeenden och faser som de flesta av oss går igenom förvånansvärt likartat. Om man tillhör det manliga könet, har uppnått en viss ålder och är fotograf så verkar det dessutom finnas en speciell Leicafas. Frågan är om jag nu har kommit in i denna?

Tja, symptomen finns där i alla fall. Jag läser om dessa kameror på nätet, spanar in priser, kollar på bilder och funderar fram och tillbaka kring vilken modell som skulle passa just mig allra bäst. För varje dag dras jag mer och mer in i Leicornas förunderliga värld.

Egentligen är det inte särskilt likt mig. För bara några månader sedan frynte jag på näsan åt dessa föråldrade konstruktioner. Men som några av er känner till köpte jag en Canon Canonet QL17 G-III innan nyåret. Det var den som öppnade dammluckorna.

För det visade sig vara fånigt kul att plåta med en sådan där liten mätsökarhistoria. Det var någonting med smidigheten, det diskreta slutarljudet, att tvingas tänka till mer före och känslan av genuint fotografiskt hantverk. Tillsammans lockade det fram en härlig fotoglädje. 

Fast kanske är jag inte inne i Leicafasen riktigt ännu. Möjligen befinner jag mig bara i mätsökarfasen - ett slags förstadium. Ja, det är lika bra att jag ser så på saken. Annars riskerar det att bli en väldigt dyr fas i livet…

P. S. Bildillustrationerna i detta inlägg är som ni säkert redan listat ut tagna med min Canonet QL17! ;-)

Inlagt 2011-03-29 21:55 | Läst 6336 ggr. | Permalink
Leicafasen.. fasen som aldrig tar slut :)
Svar från Joakim K E Johansson 2011-03-30 09:04
Är det verkligen så illa? ;-)
Norpan 2011-03-30 10:22
Japp (nu vill fotosidan att jag ska skriva en längre kommentar)
Du kommer att ramla dit.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-03-30 09:03
Tack för uppmuntran! ;-)
Ryck lite till så sitter du ordentligt fast i spindelväven. Och pengar brukar inte vara något bekymmer när man vill ha nöjen.
Svar från Joakim K E Johansson 2011-03-30 09:04
Det ligger mycket sanning i det du skriver! ;-)
Bussig kommentar av Magnus! ;) :)

Hur som helst, en M Leica är aldrig dyr! Jag köpte min Leica M6 för c:a tjugo år sedan, tror jag gav 12.000:- Slå ut det beloppet på de här åren jag haft kameran, då tycker jag inte det är dyrt!
Och kameran har bara funkat!! Inte ett enda problem!!
/B
Svar från Joakim K E Johansson 2011-03-30 09:06
Problemet är väl bara det att man sedan inte kan nöja sig med ett kamerahus. Plötsligt börjar man sukta efter fler spännande Leicamodeller. Och så finns ju alla dessa otroliga objektiv också som man bara måste ha. :-)

Eller vad säger du? ;-)
Ja, när något sätter sig, så brukar det snabbt slå rot och sprida sig. Jag själv har blivit smärre hjärntvättad av bäste herr Björkboms omättliga, oändliga flöde av Leica-inspirerande inlägg. Jag tror jag ska börja kalla honom för "Mr Leica". :-D

Kämpa emot, vinner du så vinner du... :-D



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista