SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Jag trodde det var kört

Jag trodde ärligt talat att loppet var helt kört för min personliga del. Att det aldrig skulle bli av. Men, nästan exakt två månader efter min 50-årsdag förra året blev jag sent omsider pappa. Den 20 oktober föddes min son Viktor och han har förändrat mitt liv för alltid. 

Självklart är det mycket som nu har fått sättas på paus i tillvaron. Inte minst detta med gatufoto och övrigt vältrande och ältande gällande foto. Samtidigt har jag bestämt mig för att inte bli en sådan där som fullständigt stänger ner allting annat bara för att jag har blivit förälder. Mitt mål är därför att fortsätta odla mitt fotointresse. Jag får bara planera lite mera och pussla in fotograferandet där det får plats. 

Sedan är det ju så att även familjelivet bjuder på många utmärkta fotomöjligheter. Situationer där en väl intränad gatufotomentalitet faktiskt går att applicera rätt väl. Något som har gjort att min Fujifilm X100V har brukats flitigt under de senaste tre månaderna (den ultimata pappakameran, som någon sa). Dock lär ni inte få se en störtflod av bebisbilder från mig här i bloggen (möjligtvis med något undantag). Jag är inte den typen.

Slutligen så vill jag ännu en gång pusha för filmen om Malin Jochumsen som Magnus Fröderberg och jag gjorde under vårvintern förra året. Malin är en något udda gatufotograf som föredrar att vara som mest aktiv under vinterhalvåret. Alltså under den period då de allra flesta gatufotografer mer eller mindre går i ide. Undertecknad inkluderad.

Har du inte sett filmen, så passa på! Den innehåller mycket värdefull inspiration för oss som har svårt för att ta oss ut med kameran så här års.  

Inlagt 2023-01-20 18:56 | Läst 1895 ggr. | Permalink
Fota pojken. Varje dag! Annars kommer du att ångra dig i många år!
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:32
Jodå, jag fotar honom hela tiden. Däremot kommer jag inte att publicera bilderna (förutom några enstaka undantag) på nätet :-)
Det är klart att du skall plåta sonen (hur skulle du kunna låta bli?).
För mig är det 37 år sedan, jag var 42 år då - och jag plåtade massor. Numera inser jag att det mesta saknar värde. Jag har bara behållit enstaka bilder. Sedan kan det ju vara så att de bilder som sparades inte hade kunnat vaskas fram om inte den stora mängden hade funnits från början?
Själv säger 37-åringen när han tittar på bilderna: "...Jag har lite svårt att anknyta till en baby".
Sven Blomquist 2023-01-20 20:02
Tillfället kommer aldrig tillbaka!
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:37
Som jag skrev till Sven ovan så plåtar jag honom hela tiden. Dock kommer jag bara i undantagsfall att visa bilder exempelvis här i bloggen.

Håller för övrigt med dig angående det du skriver om bilders värde. Jag har gjort samma insikt. När jag går igenom mitt bildarkiv inser jag att väldigt många av mina bilder inte betyder någonting alls för mig.
Grattis till pågen! Ser fram att träffa och lära känna honom!
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:38
Tack Magnus! Ja, så fort tillfälle ges ska ni få träffas :-)
Grattis till den lille! Kul.
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:38
Tack Fredrik :-)
Jag blev faktiskt rörd! 52 tycker du låter mycket, och det kan vara så, men min farfar var 56 då han gifte sig och sen fick 8 barn, bland dessa alltså min pappa.

Klart du ska plåta barnet! Men för framtida bruk kan nog också hemmiljön och de nära omgivningarna vara nåt att ha sparat bilder på. Precis som du skriver, att en intränad gatufotomentalitet kan komma till nytta.
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:43
Inte dåligt att få åtta barn efter att man har fyllt 56. Mycket imponerande :-)

Jodå, bilder tar jag som sagt. Min X100V används flitig :-)
Stort grattis, jätteroligt! Fint skrivet, det ÄR stort. Ser fram mot många bilder på Viktor. Lycka till! Hälsningar/ Björn
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:41
Tack Björn!

Som sagt, jag kommer att vara återhållsam med att publicera bilder just här, men några lär det säkert bli så småningom :-)
Grattis till den lille! Bra film...

//Stephen
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:40
Tack Stephen. Kul att filmen uppskattas!
Mina barns första 20 år är väldokumenterade. Det gick mycket pengar till fotolabben men det har jag aldrig ångrat. Och nu uppskattar sönerna det väldigt mycket.
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:39
Det kan jag tänka mig. Tack för din kommentar!
Grattis till att du blivit förälder, Joakim! Kul att höra :)
Svar från Joakim K E Johansson 2023-01-23 08:31
Tack för det, Johan :-)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista