SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Alla dessa kanskebilder

Vid den här tiden på året brukar jag sitta på kvällarna och plöja igenom de senaste tolv månadernas bildskörd. Då sållar, strukturera och säkerhetskopierar jag mitt bildarkiv. Jag spanar också efter bra bilder som har gått mig förbi av olika anledningar. Ibland dyker små guldkorn upp, men också bilder som är mer svårbedömda.

Bilden ovan är ett sådant exempel. En bild som jag tycker har något men som kanske inte räcker hela vägen fram. Den är också ett exempel på detta att gatufoto verkligen handlar om att trycka på avtryckaren i exakt rätt sekund. För precis innan jag tog den här bilden hade mannen i förgrunden sin högerarm utsträckt från kroppen och en telefon i handen. Det såg ut som om en huvudlös figur satt och tittade i en telefon. Absurt och knasigt.

Men jag missade som ni ser just det ögonblicket. Så detta får bli en bild som jag visserligen kommer att spara, men den hamnar i mappen med "kanskebilder". 

Inlagt 2018-12-19 10:02 | Läst 2846 ggr. | Permalink
Bilden är lätt absurd och ger mig Tunbjörk-vibbar. Verkar vara en värld där alla vill hålla distans och ingen vill prata med någon annan. Bilden sätter griller i huvudet på mig, och det är ju en bra egenskap. Det är helt enkelt en bild utan ett färdigt svar.
Svar från Joakim K E Johansson 2018-12-20 12:50
Tack för kommentaren, Magnus!

Bilder utan svar kan ofta vara de mest intressanta. Så på det sätet är ju bilden i alla fall lyckad :-)
Den bilden gillas skarpt. Den får ögonen att söka och hjärnan att tolka. Mycket bra.
Svar från Joakim K E Johansson 2018-12-30 15:27
Tack Jörgen, kul att du gillar bilden!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista