SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN PODD: Fotoprojekt om nära och kära - med Rebecka Uhlin

I det här avsnittet av Se Bilden Podd pratar vi om hur det är att rikta kameran mot sina allra närmaste. Alltså familj, vänner och bekanta. Rebecka Uhlin har precis gett ut boken Aina & Tage (förlag Journal) som handlar om hennes älskade mormor och morfar. Projektet har fått flera priser och utmärkelser. Nu väntar utställningar, både i Sverige och utomlands.

Vi pratar också om hennes två pågående projekt. Det ena om barndomen och det andra om hur det är att bli gravid och så småningom mamma. Liksom varför hon föredrar att fotografera analogt, vad hon menar med att "det privata är universellt" - och vad Anders Petersen sa när han första gången såg hennes bilder.  

Hemsida:
www.rebeckauhlin.com

Instagram:
@rebeckauhlin

Porträttbild på Rebecka Uhlin:
Anna Tärnhuvud


Bilderna som vi pratar om i podden (den första ser ni högst upp i bloggposten):

Se Bilden Podd finns på iTunes:
https://itunes.apple.com/se/podcast/se-bilden-podd/id1076655584?mt=2

RSS: 
http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:199054050/sounds.rss

Musiken i podden är hämtad från:
http://www.jamendo.com

Inlednings- och avslutningsmusik:
April Showers, Proleter

Inlagt 2017-12-21 12:47 | Läst 10447 ggr. | Permalink
Skönt att sitta och lyssna på en foto-podd så här i jultider. Intressant att du börjat intervjua fotografer du inte känner, Joakim. Och kul med kontrasten mellan de tidigare fotografer du tidigare samtalat med som varit mer inriktade på gatufoto, och Rebeckas mer långsammare bilder. Så jag tycker att det är bra att du breddat dig från din tidigare lite snävare inriktning från gatupodden, så att vi lyssnare får lite vidgade vyer, vad gäller fotografi.
Svar från Joakim K E Johansson 2017-12-25 14:59
Roligt att du uppskattar innehållet, Johan! Jag ska försöka bredda mig lite till och även hitta andra upplägg. God fortsättning på julen :-)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista