SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Fördelen med att alltid ha kameran med sig

Jag har nästan alltid en kamera med mig vart jag än går, och då menar jag inte telefonen. Oftast är det min Fujifilm X100S som får hänga med. Inte minst eftersom jag tycker om att gatufotografera och därför vill ha kameran till hands ifall tillfälle uppstår. För som vi alla vet - det blir inga bilder tagna när fotoapparaten ligger hemma och samlar damm.

Eftersom jag har kameran med mig tar jag såklart även andra bilder än bara gatufoton. Det handlar om snapshot på vänner och bekanta i olika sammanhang, på nära och kära - liksom på jobbkollegorna. Ibland tar jag även ett och annat uppställt porträtt och så blir det en del generella minnesbilder på allt möjligt.

Med tiden har jag börjat uppskatta allt mer att ta den här sortens bilder. Jag tycker helt enkelt att det känns både kul och givande. Dessutom är ju bilderna väldigt roliga att ha sedan som fina dokument över människorna i min närhet.

I det här blogginlägget kan ni se några exempel på mina mera personliga bilder. Det är alster som jag sällan visar upp på det här sättet eftersom de är privata och kanske inte är så superintressanta för omgivningen. Men de har ett väldigt stort värde för mig själv och är ytterligare ett skäl till varför det är bra att ha kameran med sig så ofta som möjligt.  


Brorsdotter som hänger i träd.

Kollega som "säkrar" kameran vid vatten.

Systerson som spelar spel.

Fotovänner som pratar om foto. 

Farsa som glor på teve.

Inlagt 2015-05-21 16:02 | Läst 4834 ggr. | Permalink
Jag sätter stort värde på er som tar dokumentära bilder av framtiden för samtiden
Som du gjort här.
Mysigt få se.
Gun-Inger
Det är ju genomgående riktigt bra bilder, och därmed intressanta .I alla fall för mig.
(/ Bengt
Bra inställning. Ju oftare man har med kameran, desto fler bilder blir det. För egen del blir det stor skillnad om kameran ligger i ryggsäcken eller om den hänger påslagen på magen. Jag kan inte låta bli att fundera över om jag hade haft kameran framme oftare om den var mindre och lättare.

Privata bilder kan vara intressanta för andra än ens närmaste. Det finns många exempel på fotografer som gjort bra fotoböcker med privata bilder, exempelvis Hans Hammarskiöld.
Håller med dig, Joakim. Den bästa kameran är den man har med sig ;) Fina bilder, gillar de två översta bäst, i synnerhet hissbilden.
Jag tycker att dina bilder är intressanta, även de privata. Den ena är bättre än den andra, var och en på sitt sätt.
Hälsningar pia
Tack för era kommentarer. Kul att bilderna uppskattas :-)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista