SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Podcast, fotomässa och Olympus OM 1

Just nu händer det inte så mycket på min fotofront, ändå händer det en hel del. Med det menar jag att det inte har blivit så mycket fotograferande av den senaste tiden vilket kanske inte är så konstigt med tanke på det dystra novembermörkret som har lagt sig över Svea rike.

Däremot händer det saker på andra sätt. Och en av dessa saker är att jag funderar på att starta en liten podcast om fotografi med fokus på dokumentärfoto, gatufoto och analogt foto. Jag tänker såklart ta upp andra ämnen också, men där någonstans ska tyngdpunkten ligga.

Jag har jobbat på Sveriges Radio en gång i tiden och en viktig lärdom därifrån är att alltid ha en tydlig vinkel innan man gör något. Annars riskerar det att bli både för spretigt och svårhanterligt i slutändan. Just nu håller jag i alla fall på att spåna idéer, grubbla över intervjupersoner och så vidare. Om du har några tips så tar jag gärna emot dom.

Nu i dagarna är det fotomässa här i Stockholm också. Jag ska dit redan idag, men även i morgon. Tänkte spana in utställningarna, gå på några av föredragen, prata med andra fotografer och så vidare. Jag lär såklart ta mig en titt på alla kameror och prylar också, men det där är inte något som intresserar mig jättemycket i ärlighetens namn.

Visserligen är jag intresserad av kameror och prylar, fast då handlar det mest om gamla klassiska grejer. Därför har jag börjat leta efter en Olympus OM 1 med en 50-glugg som jag har planer på att använda i vinter för ett litet projekt.  Så om du har en sådan till salu får du gärna höra av dig :-)

Mitt reportage-kit. Handmikrofonen Zoom H1 och kameran Fujifilm X100s. 

Inlagt 2014-11-21 10:25 | Läst 5716 ggr. | Permalink
Du skulle nog passa bra att göra en podcast, Joakim. Minns din lilla film, om att fota diskret som H C-B :) Det märktes tydligt att du har talang och erfarenhet, att du är lugn inför kamera och mikrofon. Själv har jag funderat lite på att starta en blogg, med bilder.

Hade du frågat mig för en så där fem, sex år sen, så hade jag haft en OM-1 med 50/1,8 att sälja billigt. Men inte idag. tyvärr. Ha det bra på fotomässan och hoppas du fångar nåt intressant med kameran eller med mikrofonen ;)
Svar från Joakim K E Johansson 2014-11-21 17:54
Tack för uppmuntrande ord, Johan. Jag hoppas jag kan få ihop något intressant som är värt att lyssna på :-)
Hör av dig till mig genom Fotosidan, så löser vi det där med OM-1
Svar från Joakim K E Johansson 2014-11-21 17:53
Jag har skickat ett mejl, Peter.
Det var trevligt att träffas live och inte bara i bloggarna :)
Svar från Joakim K E Johansson 2014-11-23 09:57
Detsamma Anders. Jag hoppas det blir fler tillfällen. Alltid kul att träffa bloggkollegor :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista