SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Nu har jag (nästan) gjort mitt på Karlskronas gator

Slutet är nära. But it ain’t over till the fat lady sings! Så går det att sammanfatta min situation just nu. Den första september ska jag nämligen vattenkammad och munter inställa mig på mitt nya jobb i Stockholm. Då inträffar också den definitiva deadlinen för mitt mer än tre och ett halvt år långa gatufotoprojekt här i Karlskrona.

Ni som har följt mig sedan starten vet hur alltsammans började. Jag köpte en gammal mätsökarkamera från en lirare i Dallas. Förutom att kameran väckte mitt insomnade analogfotograferande till liv tände den också gnistan till en idé om att göra en utställning och en bok med gatufoton från Karlskrona.

Så växte projektet ”Människorna i min stad” fram och nu går det alltså in på sista refrängen. Men den feta damen står fortfarande tyst kvar i hörnet ett kort tag till. I helgen är det nämligen något som kallas för Marindagen här i Karlskrona, ett evenemang som brukar dra mycket folk till stan. Min plan är att köra det avslutande rejset då. Leican ska helt enkelt få jobba lite till.

Men sedan är det definitivt slut och dags för mig att lägga allt mitt fokus på flyttbestyr och att ta mig till huvudstaden. Under hösten ska sedan ungefär 150 stycken utvalda bilder kokas ner till runt 60. Därefter ska boken formges och sedan är nästa stora grej att få den i tryck. Så det återstår en hel del att göra.

Men, som sagt. Några rullar till ska gå åt innan kameran packas ner i väskan för den här gången. Därefter har jag nött färdigt på gatorna i Karlskrona. I alla fall för ett tag framöver. 

Inlagt 2014-08-12 10:28 | Läst 11081 ggr. | Permalink
Välkommen till storstan då, Joakim. Jag hoppas vi ses då och då.
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-12 11:02
Tack för det Thomas :-)
Som sagt, välkommen till Stockholm, lycka till med avslutningen av projektet! Det var kul att växla några ord i värmen i Gnesta också!

/Erik
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-13 09:04
Visst var det trevligt. Tack Erik!
Härliga bilder, Joakim. Den översta och den nedersta är de två jag främst fastnar för. Kul att du snart är "framme", att ditt projekt blir klart. Ser fram emot boken :)
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-13 09:05
Jag ser också fram emot den färdiga boken. Efter att ha haft den "i huvudet" i snart fyra år är det dags att få den på papper också :-)
Ser fram emot att få se det färdiga resultatet.
Och välkommen till Stockholm.
/Krister
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-13 09:06
Tack och bock Krister!
Hoppas du kan fortsätta ditt fina strövande här i huvudstaden. Välkommen hit!
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-13 09:06
Tack Bernt - det hoppas jag också :-)
Ännu fler bra bilder. Det kommer att bli en bra bok. Projektnamnet är väl lite lamt, men du kommer säkert på något bättre. ;) välkommen till storstan och gatufotogemenskapen.
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-13 09:07
Roligt att du tycker det Magnus. Hmmmmm...lamt namn...ska det vara något fräckt Stockholmsaktigt då eller? ;-)
froderberg 2014-08-13 09:27
Något Karlskronitiskt kanske ... ?

Efter att ha konsulterat lite blekingska ordlistor så är mitt förslag: "Smårunkar bland pillemausare och buskabohiefolk i staoun"
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-13 09:54
Det där lät mer som skånska ;-)
Härliga bilder till projektet.
Riktigt färdig blir man nog aldrig men det kan ta längre tid att få ny bilder i sin egen stad.
Skall bli kul när boken är färdig.
Göran
Svar från Joakim K E Johansson 2014-08-13 09:08
Tack så mycket Göran. Visst är det som du skriver, riktigt färdig blir man nog aldrig. Jag får återkomma till projektet i framtiden och göra en uppföljning :-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista