SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Min kommande fotobok – en förtitt

De senaste dagarna har jag suttit framför datorn och kämpat mig småsvettig. Allt för att få ihop en slags förlaga till min kommande fotobok med gatufotografier från Karlskrona. Ett jobb som på många sätt är betydligt knepigare än vad man kanske föreställer sig.

Det klurigaste med att göra fotobok är förmodligen att välja ut vilka bilder som ska vara med, och i vilken ordning bilderna ska vara. Det är ett arbete som kan ta precis hur lång tid som helst, känns det som. Men när man väl hittar bilderna som funkar ihop är det en grymt skön känsla.

Anledningen till att jag nu har satt ihop ett utkast till fotobok är för att kunna sälja in idéen och förhoppningsvis hitta tänkbara finansiärer. Det kan säkert bli väldigt svårt, men jag hoppas och tror att det ska vara möjligt. Annars gör jag en bok på Blurb som jag sedan säljer till självkostnadspris.

Den här förlagan till min kommande fotobok innehåller bara drygt 20 fotografier, inga texter och den är mycket enkelt formgiven. Den fullständiga boken ska däremot innehålla 60+ bilder, texter och förhoppningsvis formges av någon duktig förmåga. Mitt mål är att fotoboken ska komma ut i oktober/november 2014.

Här kan ni se förlagan:

I övrigt önskar jag alla en riktigt God Jul!

Inlagt 2013-12-23 21:41 | Läst 10247 ggr. | Permalink
Kul presentation och fina bilder!
/B
Ps. Och att välja bilder, de e det svåraste!
Svar från Joakim K E Johansson 2013-12-23 23:47
Tack för det Bengt. Ha en fin jul :-)
Då vet jag vad jag ska köpa till mig själv i present nästa år ;) Ser bra ut, Joakim. Jättebra bilder, du valt ut och satt ihop på ett bra sätt. Ser gärna fler sen i den riktiga upplagan. Försök få till omslaget lite bättre, lite mer spännande. Kanske köra olika typsnitt, inte ha samma i titel som i ditt namn? Omslaget ser lite småtråkigt ut, annars är det inget alls som går att klaga på.

Förresten, kul att se att det är fler än jag som fortfarande kör XP ;) Tyvärr så kommer ju inte MS att att göra uppdateringar till det fr o m april nästa år. Själv håller jag på att lära mig Vista, som jag ska gå över till...

Ha en God Jul!
Svar från Joakim K E Johansson 2013-12-24 11:17
Tack för din konstruktiva och fina kritik Johan. Precis vad jag behöver :-)

Angående omslaget så har jag inte hittat någon klockren bild som funkar fullt ut. Kanske kommer jag enbart att ha text på omslaget sedan, om jag inte lyckas sätta en fullträff i vinter :-)

Men det är som sagt just när det gäller dom bitarna jag behöver hjälp av en riktigt duktig formgivare och lite människor runtikring som kan ha synpunkter. Själv är jag allt för medioker när det kommer till det :-)

Ha en riktigt God Jul du också! :-)

P.S. Kul förresten att du kommenterade det där med XP. Jag ominstallerade burken igår och nu kör jag i alla fall Windows 7 :-)
Svar från Joakim K E Johansson 2013-12-24 11:52
Jag ändrade faktiskt enligt dina tankar Johan. Vet inte om det blev mycket bättre med bilden jag valde, men kul att testa i alla fall. Jag får helt enkelt plöja igenom bildarkivet noga för att hitta en passande bild. Eller som sagt ha målet att sätta en fullträff i vinter :-)
Johan Pihl 2013-12-24 13:23
Jo, jag tycker att denna omslagsbild funkar klart bättre. Den andra blev lite slätstruken i det beskurna (4:3) formatet (jag förstår ju att du måste beskära bilden på omslaget, både fram- och baksida, om du vill köra utfallande). Jag tycker att den här är lite cool, med killen i solglasögon som tittar in i kameran, och gör sig bra :) Du ändrade typsnittet i ditt namn också, va? Med klaffar.
Stort lycka till!
Svar från Joakim K E Johansson 2013-12-30 18:57
Tack för det Erik :-)
Kul att se. Nu är bollen i rullning.

Jag har också testat Blurb - verkar vara en rätt bra tjänst måste jag säga.

Studentbilden och rutan på damen vid fontänen är så j-a klockrena. Hoppas du får napp hos någon förläggare!
Svar från Joakim K E Johansson 2014-01-05 10:51
Tack för det Björn :-)

Ja, Blurb är väldigt bra - men kanske aningen dyrt egentligen. Men det är nog alla dessa trycktjänster.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Länklista